Blog

28 de April, 2021

Aquest Sant Jordi del 2021 ha estat molt especial pels membres del Col·lectiu Eixarcolant. Feia força mesos que l’equip treballava intensament desenvolupant tres projectes relacionats amb el món dels llibres i la divulgació i la veritat és que ens moríem de ganes de poder-los presentar i fer arribar a la gent.

Drac silvestre

Com molts de vosaltres ja sabeu, s’han editat dos llibres que parlen de l’Alt Pirineu. El primer, de títol “Padrina, ens expliques l’alt pirineu?” es tracta d'un conte infantil il·lustrat. El segon, “30 varietats tradicionals de l’Alt Pirineu”, presenta algunes de les varietats agrícoles i ornamentals tradicionals pròpies d’aquesta zona. 

L’altre llibre que també ha sortit a la venda per aquestes dates és el 3r volum de la col·lecció “Els llibres de les plantes silvestres comestibles. Un nou llibre que conté informació sobre 22 espècies de plantes silvestres comestibles. 

Aquest llibre s’afegeix al 1r i 2n volum, que ja es trobaven disponibles, i que finalment conformaran un conjunt de 10 llibres indispensables, on els lectors, per primera vegada, podran trobar informació sobre la gran majoria d’espècies silvestres comestibles presents al nostre territori.

Totes aquestes novetats editorials i també les Llavors d’Eixarcolant van ser presentades el dia de Sant Jordi pels diferents indrets on representants del Col·lectiu Eixarcolant van desenvolupar-hi activitats. 

Pel matí es va realitzar la presentació del Llibre de les plantes silvestres a Oryx, la botiga de l’amant de la natura.

Presentació a Oryx

Posteriorment es va visitar Sopa de Lletres, allà s'hi va fer una presentació amb un col·loqui molt enriquidor amb vàries persones interessades en conèixer l’entitat i els diferents llibres publicats.

Col·loqui presentació a Sopa de lletres

També destacar que durant la jornada de divendres es va estar present a Igualada, concretament a l’espai d’autors km.0 de la Conca d’Òdena. Un espai imprescindible per a que tots els visitants puguin conèixer les novetats literàries d’autors propers, fins i tot molts cops coneguts.

Espai d'autors km0 de la Conca d'Òdena (Igualada)

Finalment, com no podia faltar, també es va muntar una paradeta Eixarcolant a Jorba, just davant del Forn. En aquesta parada s’hi podien comprar tots els llibres del Col·lectiu i també una gran quantitat de llibres relacionats amb l’etnobotànica, la natura, l’alimentació i tot un seguit de valors que defensa Eixarcolant. Però com que per Sant Jordi no tot són llibres, també s’hi va poder comprar Llavors Eixarcolant de plantes silvestres comestibles, de varietats agrícoles tradicionals i de plantes ornamentals. Una de les  novetats va ser la possibilitat d’adquirir roses de paper solidàries de la fundació Vicenç Ferrer i, com no podia faltar, l’esmorzar, dinar o berenar realitzat al forn.

Parada del Forn de Jorba

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari