Blog

28 de September, 2022

Un dels moments de més feliços de tot l’any a la seu del Col·lectiu Eixarcolant és quan tenim per primera vegada entre les nostres mans el Calendari del Bon Consumidor. Moltes hores de feina i d’esforç s’hi veuen reflectides i sempre ens fa especial il·lusió saber que aquest calendari us viatjarà cap a les vostres cases i us acompanyarà la resta de l’any a cuines, habitacions infantils, llocs de feina o fins i tot que serà un dels vostres regals cap a familiars i amics. Per tot això, i per molts més motius, estem molt contentes de poder anunciar que el Calendari d’aquest 2023 ja està disponible a la venda.

Segurament moltes de vosaltres ja el coneixeu, però a continuació us volem explicar quatre coses importants d’aquest Calendari del Bon Consumidor 2023.

La raó de ser del Calendari del Bon Consumidor.

El Calendari del Bon Consumidor té per objectiu mostrar de forma visual, atractiva i rigorosa, la necessitat de fomentar un consum responsable i una dieta amb productes de temporada i proximitat.

Preveu ser aquell element quotidià, present a les parets de totes les llars, botigues i empreses, que ens pugui acompanyar al llarg de l’any i ajudar-nos a construir una societat més sostenible i justa.

Contes il·lustrats per a petits i grans.

La guineu Gina és la protagonista dels 12 relats il·lustrats que inclouen el Calendari, on aprendrem, de forma divertida, com podem ser cada dia millors consumidores i consumidors.

Es tracta de contes pensats tant per adults com per infants, on de forma divertida i desenfadada descobrirem com amb petites accions podem contribuir a construir un model de producció i consum d’aliments més sostenible, a preservar el nostre entorn, i a forjar una societat crítica i participativa.

Varietats agrícoles tradicionals i plantes silvestres comestibles.

Cada mes conté 24 il·lustracions de varietats agrícoles tradicionals i espècies silvestres comestibles, moltes vegades desconegudes i tanmateix importantíssimes per poder gaudir d’una alimentació saludable, diversificada, i atractiva a partir de productes de temporada i de proximitat.

Temàtiques per a cada mes.

Com a novetat d’enguany, cada mes de l’any representa un esglaó de la cadena agroalimentària. Així descobrirem tots els passos que segueixen els aliments des que es planta una llavor fins que arriben als nostres plats.

La Il·lustradora: Estela de Arenzana

Estela de Arenzana (Igualada, 1988) és una il·lustradora especialitzada en les temàtiques de natura, fauna, flors, vida salvatge i sostenibilitat. Utilitza de forma preeminent la tècnica de l'aquarel·la, amb un estil propi i il·lustracions de gran diversitat cromàtica.

Ha realitzat projectes per als sectors del packaging, tèxtil, disseny, i editorial, en especial contes infantils. Les seves il·lustracions són un dels elements més característics del Calendari del Bon Consumidor.

A quins llocs el puc trobar?

El Calendari del Bon Consumidor 2023 el podeu trobar a diferents llocs i botigues repartides per tot el territori i també a la botiga online del Col·lectiu Eixarcolant.

Mitjançant el següent enllaç que us deixem a continuació podreu consultar la botiga online i també els diferents punts de venda físics:

https://botiga.eixarcolant.cat/editorial/calendari/

De quina manera puc col·laborar amb el Calendari?

Principalment de dues maneres:

-Amics del Calendari: És molt senzill: només cal que t'encarreguis de distribuir 10 Calendaris del Bon Consumidor entre el teu entorn. No vol dir pas que te'l quedis tots tu, simplement vol dir que et compromets trobar 10 persones que volen un Calendari. Podeu fer llista amb els companys de feina, amb la colla d’amics, regalar-los als veïns o compartir-los amb la família. Totes les opcions són bones. 

Hauràs repartit 10 píndoles de consciència i contribuït a fer girar aquesta roda de transformació. I com a símbol d’agraïment, t'enviarem, juntament amb els 10 calendaris, 1 calendari dedicat amb tot l’afecte. 

Enllaç per ser amics del Calendari:

https://botiga.eixarcolant.cat/editorial/calendari/pack-amics-del-calendari.html

-Compartint el Book (Explicació del Calendari) amb amics, empreses, ajuntaments, cooperatives, biblioteques i altres actors interessats

Enllaç al Book:

Esperem que aquest Calendari del Bon Consumidor 2023 el disfruteu tant com ho fem nosaltres.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari