Blog

25 de May, 2021

Totes sabem que no cal abusar dels fregits, però així com a l’hivern els bunyols de borraina són un plat que no pot faltar a taula, a la primavera ho són els bunyols de flors de saüc (Sambucus nigra)!

Flor de saüc (Sambucus nigra)

Els podem servir tant per esmorzar com per berenar o per postres, i són molt senzills de preparar.

Ingredients:

  • 40 flors de saüc
  • 5 dl de llet
  • 4 ous
  • 400 g de farina tamisada
  • oli d'oliva

Opcionalment es pot afegir 50 g de sucre a la massa.

Per fer la massa primer barregem la llet, la farina i una cullerada sopera d’oli. A continuació, batem les clares a punt de neu i les afegim amb compte a la massa per obtenir una textura cremosa. S’hi pot afegir una miqueta d’aigua o de cervesa, ja que per arrebossar les flors correctament la massa ha de ser ben clara per cobrir-les d’una capa uniforme i sobretot per evitar que els bunyols quedin sobrecarregats.

Ara ja només cal que escalfem l’oli dins la fregidora, o en una cassola. Agafem les flors pel peduncle, les passem primer per la massa i seguidament les fregim fins que estiguin daurades. Les deixem sobre un paper absorbent per eliminar l'excés d’oli i ja ens les podem menjar.

Són bones soles, però també es poden servir amb mel o sucre.

Les flors són riques en minerals, sobretot en K i P. També contenen una gran concentració de flavonoides, triterpens i múltiples compostos volàtils, responsables de la seva aroma.

És important no confondre el saüc amb l’évol o saüc pudent (Sambucus ebulus), una planta tòxica que no és llenyosa, floreix més tard i presenta matisos rosats a la flor.

Bunyols de flors de saüc (Sambucus nigra)

Les heu tastat mai? Com us les mengeu?

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari