Blog

22 de December, 2019

Aquesta tardor hem preparat moltes activitats arreu del territori català, per aprofitar les plantes que només trobem en aquesta època de l'any.

Jornades amb l’escola de cuina Culinary Institute of Barcelona (CIB)

El 10 d’octubre van venir a visitar-nos a Jorba alumnes del CIB. Durant el matí vam recórrer els horts per tal d’explicar-los els usos culinaris de diverses plantes silvestres i varietats tradicionals. Després, amb tots els ingredients recollits i altres de proximitat, per parelles van preparar diverses receptes que vam tastar i analitzar, receptes que en un futur proper esperem que puguem trobar en restaurants d’arreu. 

Demostració a Món Sant Benet

El 2 de novembre va tenir lloc el taller demostratiu de cuina i tast “La cuina de les plantes oblidades” a Món Sant Benet. Va ser una gran experiència per a tots i totes, on els assistents van poder descobrir i tastar set plats elaborats totalment amb plantes silvestres i varietats locals.

Espècies silvestres comestibles: passat, present, i futur

El 16 de Novembre vam ser fent la xerrada “Espècies silvestres comestibles: passat, present, i futur”, al Centre Cívic de Porqueres, en una de les activitats complementària a l’exposició participativa “La Flora Local Olidada”. Estem molt contents de l’acollida de la xerrada, i del posterior sopar silvestres del qual varem poder gaudir.

Ens podem menjar les plantes que posem a la ratafia?

El dissabte 23 de novembre Eixarcolant va participar a la fira de la xocolata i de la ratafia que va tenir lloc a Berga. Es va fer una demostració de cuina amb tastet: “Ens podem menjar les plantes que posem a la ratafia?” on els participants, tant nens com adults, van poder descobrir com cuinar algunes de les plantes silvestes  que també es poden fer servir per fer la ratafia.

Participació al II Simposi d’Economia Circular i Restaurants

El passat 13 de novembre en Marc Talavera amb la col·laboració de la jove cuinera Júlia Caparrós i Oriol Càlichs van participar al II Simposi d’Economia Circular i Restaurants Sostenibles de Barcelona, on en un auditori ben ple van mostrar com és possible i necessari incorporar productes locals i sostenibles al sector de la restauració.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari