Blog

27 de October, 2019

Activitats d'estiu – tardor 2019

  • La Gran Pagesada: dissabte 31 Agost a l’Espelt, malgrat la pluja, durant la Gran Pagesada, vam realitzar una sortida interpretativa dels paisatges agraris del voltant de l’Espelt i vam exposar el projecte de Parc Agrari de la Conca d’Òdena.
  • Portes obertes Les Refardes: diumenge 8 de setembre a Mura, vam col·laborar a les portes obertes de les Refardes, tot fent un taller de pintar i estampar amb plantes silvestres!
  • Usos de les plantes silvestres en el sector de la restauració: el 30 de setembre vam ser a Manresa, on vam dur a terme una ponència sobre els usos de les plantes silvestres comestibles al sector de la restauració, que va anar seguida d’una mostra de productes compartida amb l’Esteve Padullès i la Montserrat Enrich.
  • Participació a la jornada de treball Solsonès: va ser una xerrada sobre territori sostenible, celebrada el 21 de novembre al CTFC, a Solsona. Hi vam presentar diferents projectes de dinamització territorial que estem duent a terme, com a eina per posar en valor les zones rurals i les activitats que s’hi duen a terme. Vam destacar el projecte de Parc Agrari de la Conca d’Òdena, i el projecte de dinamització dels horts del municipi de Jorba. 
  • Xerrada a la presó de Lledoners: en el marc dels voluntariats que es duen a terme als centres penitenciaris varem realitzar una xerrada - tertúlia al Mòdul 1 de la presó de Lledoners. Una experiència molt i molt gratificant, desmitificadora, i on varem parlar molt d’etnobotànica. A part de la gran experiència personal que representa, ens n’enduem un bon grapat de receptes a base de fonoll, figues de moro, colitxos, o tagarnines fins ara del tot desconegudes per nosaltres. 
  • Formació sobre espècies silvestres comestibles i varietats tradicionals per als  alumnes del CIB (Culinari Institute of Barcelona): els alumnes del CIB van realitzar una visita sobre el terreny als nostres horts, al municipi de Jorba, on cultivem més d’un centenar d’espècies silvestres comestibles i varietats tradicionals. Varen comprovar de primera mà com es poden elaborar els plats del més alt nivell amb productes 100 % locals, i és que ells van ser els encarregats de preparar el dinar amb els productes recollits tot just una estona abans.