Blog

27 de October, 2019
  • La Gran Pagesada: dissabte 31 Agost a l’Espelt, malgrat la pluja, durant la Gran Pagesada, vam realitzar una sortida interpretativa dels paisatges agraris del voltant de l’Espelt i vam exposar el projecte de Parc Agrari de la Conca d’Òdena.
  • Portes obertes Les Refardes: diumenge 8 de setembre a Mura, vam col·laborar a les portes obertes de les Refardes, tot fent un taller de pintar i estampar amb plantes silvestres!
  • Usos de les plantes silvestres en el sector de la restauració: el 30 de setembre vam ser a Manresa, on vam dur a terme una ponència sobre els usos de les plantes silvestres comestibles al sector de la restauració, que va anar seguida d’una mostra de productes compartida amb l’Esteve Padullès i la Montserrat Enrich.
  • Participació a la jornada de treball Solsonès: va ser una xerrada sobre territori sostenible, celebrada el 21 de novembre al CTFC, a Solsona. Hi vam presentar diferents projectes de dinamització territorial que estem duent a terme, com a eina per posar en valor les zones rurals i les activitats que s’hi duen a terme. Vam destacar el projecte de Parc Agrari de la Conca d’Òdena, i el projecte de dinamització dels horts del municipi de Jorba. 
  • Xerrada a la presó de Lledoners: en el marc dels voluntariats que es duen a terme als centres penitenciaris varem realitzar una xerrada - tertúlia al Mòdul 1 de la presó de Lledoners. Una experiència molt i molt gratificant, desmitificadora, i on varem parlar molt d’etnobotànica. A part de la gran experiència personal que representa, ens n’enduem un bon grapat de receptes a base de fonoll, figues de moro, colitxos, o tagarnines fins ara del tot desconegudes per nosaltres. 
  • Formació sobre espècies silvestres comestibles i varietats tradicionals per als  alumnes del CIB (Culinari Institute of Barcelona): els alumnes del CIB van realitzar una visita sobre el terreny als nostres horts, al municipi de Jorba, on cultivem més d’un centenar d’espècies silvestres comestibles i varietats tradicionals. Varen comprovar de primera mà com es poden elaborar els plats del més alt nivell amb productes 100 % locals, i és que ells van ser els encarregats de preparar el dinar amb els productes recollits tot just una estona abans.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari