Blog

16 de March, 2022

ACTIVITATS JA REALITZADES:

-Node Pirineu Oriental

El passat dissabte 12 de març el node Pirineu Oriental del Col·lectiu Eixarcolant va col·laborar a les jornades “Trementinaires remeieres i dones rurals” a Can Trona (Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas).

El node del Col·lectiu Eixarcolant i Aromes al Bosc van realitzar un àpat silvestre conjunt relatat per donar a conèixer i degustar plantes silvestres comestibles.

Dinar a Can Trona

El dinar va començar després d’una meditació duta a terme per Anaïs de Villasante per tal de preparar els sentits dels assistents per la posterior degustació.

Després va ser el moment de menjar els diferents tastets, tapes, plats ¡ postres preparats gràcies a l’equip format per l’ocasió (Lluís, Júlia, Marc, Albert, Anaïs, Montserrat i Anna). Els participants van degustar més d’una quinzena d’espècies silvestres i van quedar encantats amb les diferents mossegades i explicacions.

Preparació dels tastets

Un cop acabada l’activitat, les diferents persones del node que ens vam donar cita a Can Trona, ens vam reunir aprofitant la sobretaula i vam dur a terme l’Assemblea del node d’aquest 2022. D’aquesta trobada en van sortir prop d’una vintena de propostes que es compartiran properament amb els companys i companyes de node per tal d’afegir-hi les seves aportacions.   

Aprofitem per donar les gràcies a tots i totes les voluntàries que ho van fer possible.

Vídeo de la Jornada: https://youtu.be/v6Cb3z9x_AA

PROPERES ACTIVITATS:

-Node Alt Pirineu

El node Alt Pirineu realitzarà una segona assemblea per continuar desenvolupant les propostes d’activitats que preparen per aquest 2022. Un cop iniciat i compartit el document de treball, aquesta trobada servirà per començar a estudiar quines activitats són finalment les escollides pel grup i es mirarà de calendaritzar-les i estudiar els requeriments organitzatius.

Dades

Dia: divendres 18/03/2022.

Hora: 19:00h

Lloc: Virtual-Online

Enllaç per participar-hi: meet.google.com/wbw-mxmd-mek

-Node Bages-Moianès

El node Bages-Moianès realitzarà la seva primera Assemblea virtual d’aquest 2022. La idea és preguntar a totes les persones participants quines activitats i interessos tenen i com l’entitat posa les eines per fer-les realitat. 

Dades

Dia: dimarts 22/03/2022.

Hora: 19:00h

Lloc: Virtual-Online

Enllaç per participar-hi: meet.google.com/acs-krho-yuh

-Node Ponent Nord i Sud

El node Ponent d’Eixarcolant proposa un taller teòric-pràctic per aprendre els usos medicinals del Xop o Pollancre, Populus nigra i Populus alba. (Impartit per Claudia Maccarini experta amb plantes medicinals i cuina amb plantes silvestres).

Tintura de gemmes de xop

El taller servirà per familiaritzar-se i aprofundir en el coneixement holístic de la planta del Xop o Pollancre, com identificar i recol·lectar les gemmes i la preparació de diferents elaborats tant cosmètics com alimentaris. 

Els participants aprendran les propietats medicinals i totes les seves aplicacions a la cuina i artesania. També es farà una maceració en oli (oleat), una tintura i un ungüent, el qual s'emportaran una mostra els assistents.

Dades

Dia: dissabte 26/03/2022.

Hora: De 17:00h a 19:00h

Lloc: Lleida, C/Major. S’enviarà ubicació exacta als inscrits per correu electrònic.

Inscripció necessària: Sí. Podeu realitzar-les a: https://eixarcolant.cat/agenda/191/usos-medicinals-del-xop-taller-teoric-practic

Preu socis: 10€

Preu no socis: 22€

Places disponibles: 10

Cistell de xop i espart

-Node Selva-Gironès

El node del Col·lectiu Eixarcolant Selva-Gironès ha preparat una passejada etnobotànica i geològica pel volcà La Crosa.

En Lluís Borrell i tot l’equip del node us acompanyaran i guiaran en aquesta passejada pensada per conèixer la zona del volcà i aprendre a identificar les plantes de la zona. De la mà d’aquest node aprendreu temes etnobotànics molt interessants i rebreu una explicació geològica de La Crosa.

Finalment es realitzarà un petit tastet de productes del Forn de Jorba realitzats amb plantes silvestres i varietats agrícoles tradicionals.

L'activitat és gratuïta i adequada per tota la família.

No cal inscripció prèvia.

Per a més informació: selvagirones.nodes@eixarcolant.cat

Dades

Dia: diumenge 27/03/2022.

Hora: De 10:00h a 13:00h

Lloc: Vilobí d'Onyar, Inici: Aparcament "Les Guilloteres"(La Crosa), punt quilomètric 8,5 carretera GI 533 

Activitat gratuïta i sense necessitat d’inscripció

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari