13è Mercat de les espècies d’Argençola - Orenga Paisatge i cultura
Argençola (Anoia) 2023 Activitats
La Jornada tècnica d’aquest any encabida dins el 13è Mercat de les Espècies ens mostrarà el món d’una espècia altament utilitzada en la gastronomia catalana. A Catalunya, l’orenga creix silvestre en molts indrets, sobre tot a la zona nord i franja costanera fins a 1.800 m d’alçada. A més a més, el seu cultiu ecològic i sostenible és senzill. Respecte al seu aprofitament, es fan servir les flors i per tant cal esperar al mes de juny, moment en que comencen a florir. L’orenga, a part dels seus usos culinaris, gaudeix també de propietats curatives i conservants. Per exemple, el seu oli essencial és un magnífic conservant en la indústria alimentària alhora que és útil per a la cura dels animals de granja.
Programa
8:30h Jornada Tècnica “Botànica a la Cuina i Farmaciola. Espècies, herbes i flors”. PATT
8:30h Sortida de reconeixement de flora i etnobotànica. Júlia Yuste Mayer del Col·lectiu Eixarcolant i Astrid van Ginkel de Fitomon. Lloc de sortida: davant del Bar
11.00h Presentació de la jornada Ramon Cuadros. Director Escola Agrària de Tàrrega. Astrid van Ginkel, El trill, Fitomon.
11.15h Com cultivar orenga Erina Wild. Dissenyadora de finques sostenibles i formadora en permacultura i agricultura regenerativa.
13.00h L’orenga. Botànica, etnobotànica i propietats Elena Sixto. Equip Llavor TerraViva.
14.00h Pausa
16.00h Cuina silvestre amb orenga Berta Garriga. Arrels voladores. Herbalisme silvestres i gastronomia botànica.
17.30h Cloenda de la jornada
Lloc de realització
Saló de Plens de l’Ajuntament d’Argençola Plaça Lluis Maria Xirinacs, 1 08717 Argençola
Inscripcions
A través de RuralCat: Per accedir a les inscripcions utilitzeu l'enllaç que teniu a continuació:
Inscripció Jornada tècnica - Ruralcat (gencat.cat)
Per a més informació:
Associació El Trill i Fitomon Astrid van Ginkel A/e: astrid@fitomon.com
Escola Agrària de Tàrrega. Ramon Cuadros Tel.:973 310 715 A/e: rcuadros@gencat.cat
Programa
8:30h Jornada Tècnica “Botànica a la Cuina i Farmaciola. Espècies, herbes i flors”. PATT
8:30h Sortida de reconeixement de flora i etnobotànica. Júlia Yuste Mayer del Col·lectiu Eixarcolant i Astrid van Ginkel de Fitomon. Lloc de sortida: davant del Bar
11.00h Presentació de la jornada Ramon Cuadros. Director Escola Agrària de Tàrrega. Astrid van Ginkel, El trill, Fitomon.
11.15h Com cultivar orenga Erina Wild. Dissenyadora de finques sostenibles i formadora en permacultura i agricultura regenerativa.
13.00h L’orenga. Botànica, etnobotànica i propietats Elena Sixto. Equip Llavor TerraViva.
14.00h Pausa
16.00h Cuina silvestre amb orenga Berta Garriga. Arrels voladores. Herbalisme silvestres i gastronomia botànica.
17.30h Cloenda de la jornada
Lloc de realització
Saló de Plens de l’Ajuntament d’Argençola Plaça Lluis Maria Xirinacs, 1 08717 Argençola
Inscripcions
A través de RuralCat: Per accedir a les inscripcions utilitzeu l'enllaç que teniu a continuació:
Inscripció Jornada tècnica - Ruralcat (gencat.cat)
Per a més informació:
Associació El Trill i Fitomon Astrid van Ginkel A/e: astrid@fitomon.com
Escola Agrària de Tàrrega. Ramon Cuadros Tel.:973 310 715 A/e: rcuadros@gencat.cat
Detalls
Activitat oberta per a socis i no socis
- Horari
- 10/06/2023. De 08:30h a 20:00h.
- Inscripció necessària
- Sí, per algunes activitats -> Mitjançant l'enllaç de Ruralcat compartit anteriorment (a la part explicativa de descripció)
- Preu no socis
- Gratuït
- Preu socis (Per obtenir el descompte cal entrar prèviament a l'espai de socis/es amb les teves credencials).
- Gratuït