Dinar amb plantes silvestres a Barcelona

Barcelona, Centre Cívic Guinardó, Ronda del Guinardó 113 2023 Activitats

Vine a fer un àpat diferent amb plats fets amb plantes oblidades.

IMPORTANT: Es demana que cadascú porti el seu plat i coberts de casa per tal de minimitzar la generací de residus.

Organitzat per l'Hort Pla i Armengol i pel Col·lectiu Eixarcolant

Elaborat emprant només* productes de proximitat, produïts i/o recol·lectats de forma sostenible i pagats a un preu just per a productors i/o elaboradors.

És una prova més que l’alimentació pot ser, i necessitem que sigui, sostenible, justa, saludable i bona. Quantes més espècies silvestres i varietats tradicionals incorporem més fàcil serà aconseguir-ho!

Perquè amb el nostre consum estem dibuixant el paisatge que ens envolta i la societat que volem. Calen més persones que tinguin cura de la nostra llar comuna, que són els pobles, les ciutats, i també el mosaic equilibrat de camps, marges i boscos. Per això ens cal una pagesia reforçada, que pugui viure dignament de la seva bona feina. I cal, inevitablement, que allò que ens posem al plat ajudi a fer-ho possible.

Hem d’afrontar la pèrdua de biodiversitat, el despoblament rural, l’emergència climàtica, la crisi econòmica, sistèmica, que fa desvirtuar l’essència i les bases del sector primari. Per això ens cal recuperar les plantes oblidades. Per això hem de canviar la manera de produir i consumir aliments.

PLATS DEL MENÚ

Amanida silvestre:
Espècies silvestres, producció pròpia Col·lectiu Eixarcolant: Lletsó (Sonchus oleraceus), corn de cérvol (Plantago coronopus), oxalis (Oxalis vallicola), rúcula de flor groga (Diplotaxis tenuifolia), pimpinella (Sanguisorba minor), rosella (Papaver rhoeas), flor de malva (Malva sylvestris), colitxos (Silene vulgaris), flor de calèndula (Calendula officinalis), flor de ravenissa blanca (Diplotaxis erucoides), cuscullera (Hyoseris radiata).

Enciam: Ecomercaderet.

Vinagreta: oli d’oliva verge extra, varietat arbequina, del Molí de Can Gibert de Sant Genís, vinagre i flors de ravenissa blanca (Diplotaxis erucoides).

Massa de les coques:
Farina blanca ecològica de l’Albareda, massa mare del Forn de Jorba, llevat, oli d’oliva verge extra varietat arbequina del Molí de Can Gibert de Sant Genís, aigua de Jorba i sal marina eco.

La segona base porta els mateixos ingredients afegint-hi ortiga esmicolada d’Eixarcolant.

Cobertura de les coques:
Cols de l’hort d’Eixarcolant, fulles de mostassa i formatge de cabra de Veciana, Torre del Boc.

Conserva de tomàquet del Forn de Jorba, ceba dels horts d’Eixarcolant i formatge de vaca de Clua.

Hummus i crackers:
Hummus de romaní i crackers d'ortiga. L’hummus està elaborat amb Cigronet de l’alta Anoia, i l’ortiga i els romaní són d’Eixarcolant.

Postres:
Pastís de pera i fonoll (fet amb farina blanca eco de l'Albareda, ous ecològics d’Orpí, sucre, oli, Llet Nostra, peres de cal Callu i llavors de fonoll d’Eixarcolant).

Brownie de garrofa (fet amb farina d’arròs eco “sense gluten”, garrofa de Menjamiques, mantega Cadí, ous ecològics d’Orpí, nous ecològiques de Can Galderic, sucre i melmelada).

Aigua aromatitzada:
Aigua amb bany de marialluïsa, tarongina, sàlvia, menta, romaní i farigola.

DADES IMPORTANTS

Dia: Dissabte 29 d'abril del 2023
Hora:
14:00h
Lloc:
Barcelona, Centre Cívic Guinardó, Ronda del Guinardó 113.
Preu:
12€

Organitzen
l'activitat el Node Barcelonès-Llobregat del Col·lectiu Eixarcolant i l'Hort Pla i Armengol.

Hi col·laboren l'Ajuntament de Barcelona, Districte d'Horta Guinardó i TicTacClima

Detalls

Activitat oberta per a socis i no socis
Horari
29/04/2023. De 14:00h a 17:00h.
Inscripció necessària
Preu no socis
12.00€
Preu socis (Per obtenir el descompte cal entrar prèviament a l'espai de socis/es amb les teves credencials).
12.00€
Places disponibles
0