Sortida etnobotànica a Bellots

Terrassa, Aparcament del Complex Funerari de Terrassa, Carretera de Montxada 789 2023 Activitats

Farem una passejada etnobotànica tranquil·la pels entorns de Bellots, on descobrirem algunes de les plantes silvestres que apareixen a la primavera en un entorn agroforestal envoltat de grans ciutats, i parlarem d’alguns dels seus usos culinaris i medicinals, així com d’altres curiositats etnobotàniques a càrrec d'Alejandro García (voluntari del Col·lectiu Eixarcolant).

També descobrirem el projecte de macropolígon logístic que es vol construir a l’espai de Bellots, en quina fase es troba i quins impactes ecològics i socials suposaria la seva realització. També coneixerem qui està al darrere de la defensa de l’espai contra aquesta amenaça i què podem fer tots nosaltres per a sumar-nos-hi.

Amb tot, posarem en valor per què és important conèixer, protegir i gestionar la biodiversitat i el territori que ens envolta (a nivell social, ambiental i econòmic), què promovem les entitats naturalistes i de defensa del territori i com pot implicar-se la ciutadania per afavorir que tot això sigui possible.

Els terrenys d’Els Bellots connecten zones entre Sant Quirze del Vallès i Terrassa. Es tracta d’un espai obert clau en la Via Verda Sant Llorenç-Collserola, ja que és dels primers punts de connexió entre el massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de Collserola.

El paisatge d’aquest indret està caracteritzat pels conreus de secà amb restes de bosquines, sobretot de pinedes de pi blanc barrejades amb alzinar. Els fons de vall queden definits per una galeria arbrada amb la presència d’espècies dels hàbitats fluvials mediterranis. En aquest sentit, els oms, els àlbers i els
pollancres, però també els roures i algunes espècies al·lòctones caracteritzen aquests hàbitats.

EL lloc de trobada és l’aparcament del Tenatori de Terrassa, on també hi arriben les línies d’autobús número 1 i l’H. També hi ha la parada Viladell de la línia 3 molt propera al Complex funerari.

L’activitat tindrà un preu simbòlic on tot el recaptat anirà destinat a la defensa jurídica d’aquest espai amenaçat, els Bellots.

Preu socis d’Eixarcolant i ADENC: 3 €

Preu No Socis: 6€

Cal inscripció prèvia a l'enllaç que trobareu una mica més avall.

Activitat organitzada pel Node Vallès Occidental del Col·lectiu Eixarcolant, ADENC i Tu ets Entorns Terrassa.

Detalls

Activitat oberta per a socis i no socis
Horari
22/04/2023. De 10:00h a 12:30h.
Inscripció necessària
Cal inscripció prèvia AQUÍ
Preu no socis
6.00€
Preu socis (Per obtenir el descompte cal entrar prèviament a l'espai de socis/es amb les teves credencials).
3.00€