Sortida etnobotànica a Bellots

Terrassa, Aparcament del Complex Funerari de Terrassa, Carretera de Montxada 789 2022 Activitats

Els terrenys d’Els Bellots connecten zones entre Sant Quirze del Vallès i Terrassa. Es tracta d’un espai obert clau en la Via Verda Sant Llorenç-Collserola, ja que és dels primers punts de connexió entre el massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de Collserola.

El paisatge d’aquest indret està caracteritzat pels conreus de secà amb restes de bosquines, sobretot de pinedes de pi blanc barrejades amb alzinar. Els fons de vall queden definits per una galeria arbrada amb la presència d’espècies dels hàbitats fluvials mediterranis. En aquest sentit, els oms, els àlbers i els
pollancres, però també els roures i algunes espècies al·lòctones caracteritzen aquests hàbitats.

Les plantes, sovint oblidades, dels rodals seran les protagonistes de la sortida. En coneixerem els seus usos culinàris i medicinals a càrrec de Mariana Machado (voluntària del Col·lectiu Eixarcolant).

EL lloc de trobada és l’aparcament del Tenatori de Terrassa, on també hi arriben les línies d’autobús número 1 i l’H. També hi ha la parada Viladell de la línia 3 molt propera al Complex funerari.

L’activitat tindrà un preu simbòlic on tot el recaptat anirà destinat a la defensa jurídica d’aquest espai amenaçat, els Bellots.

Preu socis d’Eixarcolant i ADENC: 3 €

Preu No Socis: 6€

Cal inscripció prèvia a l'enllaç que trobareu una mica més avall.

Detalls

Activitat oberta per a socis i no socis
Horari
26/11/2022. De 10:00h a 12:30h.
Inscripció necessària
Inscripcions fent clic AQUÍ
Preu no socis
6.00€
Preu socis (Per obtenir el descompte cal entrar prèviament a l'espai de socis/es amb les teves credencials).
3.00€