Matinal a les Hortes de Salt

Salt, SAFAREIG DE LES DONES a uns 80m una vegada creuat el Pont del Rec, al Parc Del Rec Monar (Carrer del Rec, 1. – 17190 Salt, Girona) 2022 Activitats

En aquesta activitat visitarem les Hortes de Salt i rebrem una explicació de primera mà de Pilar Martínez, de l'associació Milfulles.

Punt inici: Safareig de les Dones (10 h matí)
(Lloc: Salt, SAFAREIG DE LES DONES a uns 80m una vegada creuat el Pont del Rec, al Parc Del Rec Monar (Carrer del Rec, 1. – 17190 Salt, Girona)

Durada matinal: unes 3 hores.

Més informació a: selvagirones.nodes@eixarcolant.cat

Els horts són espais per practicar l’agricultura a petita escala ubicats en zones urbanes o periurbanes, però també poden ser una eina política per combatre la injustícia estructural, de desenvolupament local, integració de col·lectius amb risc d’exclusió i cohesió social a través d’activitats educatives i lúdiques, i alhora productives, que generen un teixit de noves relacions i noves oportunitats.

A l’Associació Milfulles fan una ferma aposta pel desenvolupament local sostenible i l’empoderament de les dones a partir del cultiu de la terra, i la promoció d’un estil de vida saludable i en harmonia amb el nostre entorn. Les hortes són una gran eina per a la transformació a petita escala del nostre sistema alimentari; volen potenciar la producció local alhora que contribuïm a fer front a l’emergència climàtica i als desafiaments mediambientals, socioeconòmics i sanitaris. També volen donar valor a un espai tan ric i generós com són les hortes de Salt recuperant la seva història i promovent l’organització d’hortolans i hortolanes, unint esforços amb altres agents del territori com la Comunitat de Regants, les entitats que treballen dins de l’àmbit socioeducatiu i, evidentment, l’administració local.

Dins de Milfulles tenen dues grans línies d’actuació. Una és la línia productiva, que pretén oferir oportunitats d’inserció laboral a dones principalment. Una segona línia d’actuació, és la formació i la divulgació per traslladar als hortolans i hortolanes la necessitat de practicar l’agroecologia a les hortes i donar eines per fer-ho; i també per divulgar entre la població en general les virtuts i els usos de les plantes medicinals alhora que donem a conèixer la història de les hortes i la seva riquesa, i fer consciència sobre la importància d’un espai que ens dona aliment de qualitat però també ens aporta molts beneficis al nostre benestar.

Organitza el node Selva-Gironès del Col·lectiu Eixarcolant
 

Detalls

Activitat oberta per a socis i no socis
Horari
19/06/2022. De 10:00h a 13:00h.
Inscripció necessària
Preu no socis
10.00€
Preu socis (Per obtenir el descompte cal entrar prèviament a l'espai de socis/es amb les teves credencials).
Gratuït
Places disponibles
26

Inscripció

L’adquisició d’aquests serveis d’activitats per part de l’usuari a l’espai agenda queden exclosos del dret de desistiment i per tant, no es retornarà l’import efectuat un cop realitzada la inscripció i el pagament, a excepció de cancel·lació de l’activitat per part del COL·LECTIU EIXARCOLANT o per modificació d’alguna de les seves condicions a l’espai agenda.