Dinar silvestre a través d'un viatge gastronòmic - 6è Mercat de les Herbes de la Ratafia

Santa Coloma de Farners 2019 Activitats

Diumenge 5 de maig. Dinar silvestre mitjançant un viatge gastronòmic que ens transportarà arreu de la geografia catalana i a la gastronomia de principis de segle XX però amb un toc de contemporaneïtat. Una experiència gastronòmica on s'utilitzen tant sols productes de temporada i proximitat, i on tindreu l'oportunitat comprovar com en són de bones moltes de les espècies silvestres que tenim a tocar de casa. 

El Mercat de les Herbes de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, organitzat per la Confraria Ratafia (http://ratafia.cat/) es celebra enguany els dies 4 i 5 de maig, i acull tot tipus d'activitats al voltant de les herbes de la ratafia. Una bona oportunitat per gaudir de la primavera i trobar-se amb altres persones d’arreu del país per compartir un cap de setmana de tallers, activitats, espectacles culturals i concerts musicals. 

A continuació us mostrem alguns del plats que podreu degustar en aquest viatge gastronòmic, per anar fent boca: 

  • Xarrup de crema d'ortigues i verdures de temporada
  • Amanida de pisana, flors i fulles silvestres, i vinagreta a la mel amb un toc picant 
  • Malva, fonoll i lletsó: una tempura més que bona. De males herbes a delicatessen 
  • Remenat d'all rosa amb crostons i ceba
  • Iogurt amb xarop de romaní, el cruixent de les flors d'acàcia, i la intensitat i frescor de l'oxalis

Diumenge us explicarem el perquè de cadascun d'aquests plats, com ha estat elaborat, quines són les característiques dels ingredients que el conformen, quins són els usos que tradicionalment es donaven a les espècies emprades, i quin és el seu potencial a cuina (i al camp) d'avui en dia. 

Per acompanyar aquest dinar silvestre - viatge gastronòmic tindreu també aigua floral (inclosa en el preu) i vi de varietats tradicionals el·laborat artesanalment (1 € per got)


Detalls

Horari
05/05/2019 12:00h
Inscripció necessària
No
Preu
10.00€