Planter Eixarcolant

Planter d'hort de tardor-hivern

Ja està disponible el planter d'hort de tardor-hivern a la web del Col·lectiu Eixarcolant!

🌱Us oferim planter de varietats hortícoles tradicionals, plantes silvestres comestibles i plantes ornamentals. Estem molt contents de poder oferir planter d'aquestes varietats tan especials i de que puguin formar part dels vostres horts!

Calendari del Bon Consumidor 2023

amb il·lustracions de varietats agrícoles tradicionals i espècies silvestres comestibles

Calendari il·lustrat, amb 12 relats pensats per adults i infants, que podràs retallar i convertir en un magnífic conte.
Acompanyats de la guineu Gina descrobrirem com podem esdevenir millors consumidors i construir una societat més sostenible.

Novetats 2023: Cada mes de l’any representa un esglaó de la cadena agroalimentària. Així descobrirem tots els passos que segueixen els aliments des que es planta una llavor fins que arriben als nostres plats. Veurem d'on provenen, com es tranformen i com arriben a les lleixes de la botiga. També inclou un resum gràfic d'aquesta cadena agroalimentària i els corresponents mesos.

Premis Eixarcolant

1a edició

Us presentem la 1a edició dels Premis Eixarcolant per al foment de l'etnobotànica

Objectiu: fomentar projectes de recerca i emprenedoria en el camp de l'etnobotànica, i generar un impacte positiu a nivell local en termes ambientals, socials i econòmics. 

Dues categories:
- Recerca i transferència científica de caràcter etnobotánic 🌱
- Emprenedoria basada en coneixements etnobotànics 👩🏻‍🌾


El Directori de les Plantes Oblidades

Descobreix productors d'arreu de Catalunya!

Descobreix molts productors i projectes que treballen amb plantes oblidades ben a prop teu!

El directori neix amb informació de més de 60 projectes d’arreu de Catalunya, incloent-hi per cadascun d’ells una descripció general, els productes o serveis que ofereixen, les espècies i varietats que utilitzen, l’origen de les matèries primeres emprades i el sistema de cultiu/recol·lecció. Hi trobem també indicadors corresponents al model econòmic i social de cada projecte.